Корекции на километража при автомобил втора употреба е явление, което е доста често

...
Корекции на километража при автомобил втора употреба е явление, което е доста често
Коментари Харесай

Как да разберем дали километражът е превъртян?

Корекции на километража при автомобил втора приложимост е събитие, което е много постоянно срещано по нашите географски ширини.

В взаимозависимост от това дали циферблатът е аналогов или пък става дума за електронен дисплей, методите са доста. Някои са елементарно разпознаваеми, само че други могат да се заловен единствено от експерт, освен това с много сериозна техника, написа Факти.бг.

И тук стигаме до въпроса: Можем ли да се доверим на продавача? Колкото и да сте доверчиви, не зле да ревизирате някои неща. На какво би трябвало да се обръща внимание при покупка на кола на остаряло ще ви разкажем в този момент.

Най-общо казано приблизителните реални километри могат да се схванат по степента на изхабяване на някои съществени елементи по колата.

Спирачни дискове

Първоначално обърнете внимание на спирачните дискове. В взаимозависимост от модела те се употребяват безпроблемно в интервала 50 000 - 100 000 км. Ако наподобяват като нови, а продавачът ви твърди, че са истински и колата е на 100 000 км, да вземем за пример, то това би трябвало да разсъни у вас съмнение. Ако дисковете са мощно износени, то би трябвало да сте сигурни, че колата е на над 100 000 км.

Ветроупорно стъкло

Друг симптом за определяне на пробега е ветроупорното стъкло. Принципно то е скъпа част, която продавачите не сменят. Ако стъклото е с голям брой драскотини, то знайте, че колата е на немалко километри.

Салон

Загледайте се и в салона. Изтъркани подлакътници и бутони на кормилото отчетливо приказват за солидна употреба. Прегледайте и педалите и вижте дали гумените подложки са доста износени или пък наподобяват като нови. И в двата случая имайте едно на разум.

Врати и панти

Проверете вратите на автомобила, изключително шофьорската. Ако е доста увиснала или пък пантите са надрани от гаечни ключове, то това е сигурен симптом, че колата е минала много километри.

Компютърна диагностика

Изминатите километри на доста от автомобилите не се записват единствено на километража. Има и други модули, които вършат това. Елементарна компютърна диагностика може да хване превъртян километраж, само че има експерти, които трансформират показанията и на тези модули.

Майсторът

И най-после, с цел да определите километрите на един автомобил с образната си преценка е необходим много богат опит. Ако нямате подобен, то обърнете се към някой експерт, на който имате доверие. Той елементарно ще забележи тези и още куп други признаци, показващи, че колата не е на действителните си километри.

Източник: Dunavmost.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР